Lion Recycle - Centru Colectare Deseuri Plastic si Carton

Colectare Deseuri Deseuri Mase Plastice Bucuresti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Colectare Deseuri - Bucuresti - Deseuri Mase Plastice.


   Cadem adesea in capcana in care cumparam sticle de suc, borcane de pasta de rosii, cutii de unt si multe altele, iar atunci cand produsele se golesc le aruncam rapid si nepasatori la gunoi. Confortul este un aspect firesc in ceea ce priveste stilul de viata al omului modern.
   Dar aceasta relaxare, acest efort minim pe care il depunem in ceea ce priveste aruncarea gunoiului intr-un loc colectiv, fara a tine cont de materialul din care sunt confectionate deseurile, duce la mormanele de gunoaie si poluarea de astazi.
   Pornind de la acest fapt, noi, cei de la Lion Recycle ne propunem sa aducem o schimbare. O schimbare in bine aducand un centru de colectare selectiva mai aproape de tine.
   Daca si tu vrei sa faci parte din comunitatea celor carora le pasa de mediul inconjurator si recicleaza, da-ne de veste!

Mail: contact@lionrecycle.ro
Tel: 0770.489.065
Adresa: Str. Preciziei, nr. 9B, Bucuresti, Sector 6

www.lionrecycle.ro

lion_banner_400

Servicii


Colectare si reciclare plastic



   Legislatia privind procesul de colectare si reciclare plastic, ca orice aspect legat de separarea deseurilor, este destul de complexa. Insa, dincolo de obligativitatea impusa de normele unei tari, vorbim de responsabilitate.
   Responsabilitatea fiecarui locuitor roman este de a nu arunca gunoiul pe jos. Si este un aspect pe care il deprindem in primii 7 ani pe care ii petrecem acasa si la gradinita. Dar in principal, noi credem ca parintii sunt cei care ar trebui sa acorde importanta acestui subiect, oferindu-le celor mici propriul exemplu.
   Dincolo de asta, avand in vedere consecintele gradului de poluare aflat in crestere, fiecare dintre noi ar trebui sa trateze mai serios aspectul reciclarii.
   Din pacate insa, pentru cei mai multi romani, reciclarea este un proiect – impus de scoala sau facultate. Si desi multi dintre noi avem cunostintele teoretice privind acest fenomen, putini sunt cei care trec cu adevarat la fapte. Pentru a ne da seama de acest lucru putem sa ne punem o intrebare simpla: cand am reciclat ultima data ceva?reciclare_plastic
   Si odata cu acest lucru, vorbim si despre responsabilizarea in ceea ce priveste colectarea separata a plasticului, pentru ca apoi sa poata fi reciclat.

   Plasticul provine din tot ce consumam. Si desi acum este privit de catre ecologisti ca un veritabil inamic, odinioara plasticul era un material multi-valent, relativ ieftin de produs si usor de integrat in procesul de confectionare a diverselor materiale: de la vase si ustensile de gatit, pana la jucarii, decoratiuni, cutii de medicamente, ambalaje usor de transportat, rechizite si accesorii.

   Colectam selectiv si, implicit, reciclam doar 5% din intreaga cantitate de deseuri din plastic pe care o producem.
   Ce se intampla cu restul? Ei bine, suntem siguri ca intuiesti deja raspunsul: totul ajunge la groapa de gunoi comuna, fara ca cineva sa se preocupe de sortare.
   Si da, schimbarile climatice, spre care o lume intreaga isi indreapta ingrozita privirile, sunt cauzate de poluare si implicit de aruncarea neglijenta a ambalajelor din plastic pe jos sau in ape.
   Plasticul colectat selectiv provine in mare parte de la agentii economici care sunt obligati prin lege sa il sorteze. Si ne referim in special la restaurante si cafenele.
   Mai sunt, desigur, si cateva firme care isi incurajeaza angajatii sa sorteze separat deseurile, amplasand pubele pentru fiecare dintre materialele ce ar putea fi reciclate: plastic, sticla, hartie, metal. Insa, numarul lor este infim, comparativ cu piata de business din Romania.
   In rest, reciclarea mai reprezinta o preocupare pentru scoli, in special pentru cele in care se predau discipline care au legatura cu mediul inconjurator.

   Numarul ecologistilor romani, din pacate, este foarte mic. Putini sunt cei care aleg sa colecteze separat plasticul pentru ca apoi sa-l recicleze.
   O problema reala este si faptul ca in tara exista relativ putine centre de colectare si reciclare plastic. In schimb, in Bucuresti si Cluj situatia este putin mai buna din acest punct de vedere.
   Insa, pana la urma, problema consta in lipsa de interes a oamenilor fata de acest subiect.
   Solutia o reprezinta constientizarea rapida a faptului ca plasticul reprezinta o problema serioasa si ca, in acelasi timp, puterea solutionarii sale sta in mainile noastre. De asemenea, pastrarea legaturii cu centru de colectare si reciclare plastic pentru a putea transforma aceasta activitate intr-o rutina zilnica.

 plastic_free_400


Colectare si reciclare carton



   Printre cele mai frecvente deseuri poluante, atat in tara, cat si peste hotare se numara plasticul, metalul si cartonul. Si partea buna este ca toate acestea ar putea fi reciclate. Partea mai putin buna este ca oamenii nu au inca deschiderea necesara spre a face acest lucru. Drept urmare, printre problemele legate de ecologie pe care le avem mereu pe ordinea de zi se numara si cele legate de colectare si reciclare carton.
   Prin reciclare, ajutam la combaterea risipei de materiale.
   Odata cu reciclarea, contribuim la reducerea poluarii, iar mediul incojurator ne permite sa ne bucuram de un aer mai curat.
   Reciclarea si colectarea cartonului inseamna salvarea copacilor. Implicit, fenomenul de defrisare, care a afectat destul de rau tara noastra in ultima vreme, poate fi tinut sub control.

   Cateva reguli pentru colectare si reciclare carton
-Atat deseurile din hartie, cat si cele reprezentate de carton, trebuie sa fie curate. Acest lucru inseamna ca daca le-ai tinut in zone in care s-a adunat praful sau panzele de paianjen, este bine sa le scuturi putin.
-Deseurile de carton nu pot fi reciclate atunci cand sunt ude. Asa ca daca se intampla sa stea intr-o zona cu umezeala precum pivnita, o recomandare buna este ca ele sa fie lasate mai intai sa se usuce, apoi sa fie trimise catre colectarea selectiva si reciclare. Mai precis, este recomandat ca umiditatea sa nu depaseasca 11-12%.
reciclare_400_02
   Ce tip de carton poate fi reciclat - iata cateva exemple adesea intalnite in locuinta fiecaruia dintre noi:
-Carti ale caror coperti sunt realizate din carton
-Cofrag de oua
-Tuburi de hartie igienica
-Cutii de lapte si cereale
-Cutii decorative
-Agende cu coperti de carton
-Calendare de birou sau de perete
-Cutii de impachetat colete
-Etichele produselor textile
-Decoratiuni: rame foto, suporturi de pixuri, suporturi de haine etc.

   Colectare si reciclare carton: persoane juridice


   Daca in ceea ce priveste partea de persoane fizice, colectarea este un aspect ce tine de dorinta si implicarea in societate, in ceea ce priveste persoanele juridice, lucrurile sunt un pic mai complicate. Dupa cum probabil stii, daca ai o firma, persoanele juridice au obligativitatea de a colecta selectiv deseurile si a tine o evidenta clara a acestora.
   In caz contrar, riscul de amenzi este destul de mare. Acestea pornesc de la 10.000 de lei si pot urca pana la 60 000 de lei.
   Insa, pentru solutionarea acestei probleme, exista posibilitatea de a opta pentru colaborarea cu un centru de colectare deseuri, asa cum suntem noi.
   Odata cu acest lucru, detinatorul unui business poate uita de grija gunoiului si poate economisi timp pretios.

   Principalii agenti economici vizati de legea reciclarii (211/2011) sunt:
-Hotelurile si restaurantele – considerati unii dintre cei mai mari producatori de deseuri.
-Pensiunile
-Magazinele
-Barurile si cafenelele
-Centrele de organizare evenimente
-Producatorii de bunuri
-Importatorii

   Conform prevederilor legale in vigoare, in cadrul respectivelor societati se pot amenaja spatii care sa contina pubele (sau tomberoane) pentru colectarea separata a deseurilor.
   Acestea sunt ulterior preluate de un centru precum al nostru si redirectionate catre societatile care se ocupa de partea de reciclare a cartonului.
   O analiza a pietei de profil ne-a demonstrat ca, in ultima vreme, produsele realizate din carton au devenit tot mai rezistente. Ele sunt confectionate dintr-un material durabil, greu de indoit si cu o grosime considerabila. Dar acest lucru il face, in acelasi timp, si destul de greu de descompus.

b8_400

Galerie foto