Centru Colectare Deseuri Feroase si Neferoase Buzau - Ramnicu Sarat - Pogoanele - Patarlagele - Nehoiu

Colectare Deseuri Deseuri Feroase si Neferoase Buzau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Colectare Deseuri - Buzau - Deseuri Feroase si Neferoase.


      

           Cu o echipă de profesionişti am reuşit în scurtul timp de existenţa al firmei să ne impunem sistematic şi hotărât, astfel încât la acest moment să fim un partener important pe piaţa deşeurilor.deseuri_aluminiu_400

           Atuurile noastre principale sunt seriozitatea şi promptitudinea în servirea clienţilor, fie că este vorba de firme mari, firme mici, instituţii publice sau persoane fizice.

           Investiţiile substanţiale şi permanente în logistica necesară desfăşurării activităţilor, în instruirea personalului şi în menţinerea unor relaţii excelente cu furnizorii, au avut ca rezultat obţinerea unor contracte importante cu societăţi de renume din industria românească.

           Politica firmei noastre este de a reduce costurile beneficiarilor nostri, in ceea ce priveste gestionarea deseurilor astfel, calitatea serviciilor, preturile practicate si raspunsul rapid la solicitarea clientului, ne-au propulsat in pozitia de lider local de piata, in acest domeniu.


Obiective:

  •         cresterea calitatii serviciilor si eficientizarea lor ;
  •         protectia mediului incojurator;
  •         dezvoltarea durabila a serviciilor ;
  •         implemantarea unor proiecte de recuperare si reciclare a materialelor reciclabile.

 

Servicii

   Dozele de auminiu reprezinta cel mai reciclat ambalaj din lume – o doza reciclata ajunge inapoi pe raft in aproximativ 60 de zile. Dozele de aluminiu sunt 100% reciclabile, ceea ce inseamna ca sunt eficiente din punct de vedere economic si ecologic, putand fi reciclate la nesfarsit. Compania noastra achizitioneaza deseuri de aluminiu de genul dozelor de bee, doze de suc, doze cosmetice de la diverse societati comerciale, asigurand pentru cantitati mari transportul deseului si containerele necesare stocarii. Dozele preluate nu necesita balotare, insa acestea trebuiesc neaparat golite de continut.

 

reciclare_aluminiu_400

 

Dozele folosite din aluminiu sunt o resursa importanta care este extrem de valoroasa. Din acest motiv, aluminiul folosit este rareori pierdut. Industria de aluminiu are tot interesul de a promova reciclarea de aluminiu ca parte din strategia industriala.
   Aluminiul are calitati de reciclare unice: calitatea aluminiului nu este scazuta prin reciclare - poate fi reciclat in mod repetat.
   Aluminiul reciclat salveaza energie: retopirea aluminiului folosit economiseste pana la 95% din energia initiala necesara producerii de materie prima.
   Reciclarea aluminiului este economic: foloseste mai putina energie si reciclarea este auto-sustinuta datorita valorii ridicate a aluminiului folosit.
   Aluminiu, ca parte a solutiei.

Metode de Sortare si Reciclare

Exista diferite metode de colectare:
   colectarea in centre speciale de colectare, eficiente din punct de veder e al costurilor dar cu o slaba predictibilitate in privinta cantitatii
   buy-back unde se platesc in bani obiectele iesite din uz sau stricate si unde este nevoie de subventii de la stat
   colectarea de la marginea drumului care poate fi mixta, de materiale reciclabile sau depozitare pe categorii separatedeze_aluminiu_01.

Beneficiile Reciclarii

Pe linga beneficiile pe care le are reciclarea asupra mediului inconjurator exista si beneficii de natura economica:
   Programele de reciclare bine puse la punct sunt mai ieftine decat colectarea, depozitarea sau incinerarea deseurilor. Cu cat se    recicleaza mai mult cu atat scad si costurile
   Reciclarea ajuta la scaderea costurilor in locurile unde ruleaza programe de colectare a deseurilor platite in functie de cantitatea si tipul lor
   Reciclarea creeaza locuri de munca
   Reciclarea scade costurile companiilor, efortul de reciclare fiind acoperit de economiile realizate

Beneficiile reciclarii asupra mediului inconjurator:
   Reciclarea reduce cantitatea de deseuri ce trebuie depozitata in gropi de gunoi sau incinerata
   Reciclarea reduce numarul de agenti poluanti din aer si apa
   Reciclarea reduce semnificati cantitatea de emisii de CO2 realizata prin extragerea si prelucrarea minereurilor
   Se foloseste cu 95% mai putina energie pentru reciclarea aluminiului fata de cea necesara producerii din materii prime (60% in cazul otelului, 40% in cazul hartiei, 70% pentru plastic si 40% pentru sticla) Conform unui studiu, in USA, o rata de reciclare de 30% ar fi echivalenta cu a scoate 25 de milioane de masini de pe strazi
   Reciclarea ajuta la conservarea resurselor naturale precum lemn, apa si minereuri
   Reciclarea previne distrugerea habitatelor naturale ale animalelor, a biodiversitatii si previne eroziunea solului

 

COLECTAREA DOZELOR

   la supermarketuri , in containerele special destinate reciclarii aluminiului
   la locul de depozitare a deseurilor menajere
   la centrele de colectare a deseurilor din aluminiu , unde vei primi banii pe loc dupa cintarire

Odata colectate, dozele sint transportate la centrele de colectare unde sint separate de resturile de metal, sticla, plastic, hirtie, etc. Dupa cantarire pleaca spre fabricile de reciclare a dozelor de aluminiu folosite.

RECICLAREA

Reciclarea propriu- zisa are patru etape :
   Distrugere (sau maruntire) in bucati foarte mici, de marimea unei monede
   Inlaturarea design-ului ( imagini , inscrisuri ) care se face cu aer cald de pina la 500°Celsius
   Topirea intr-un cuptor la 750°Celsius
   Turnarea in forma de lingou. Fiecare lingou cintareste 27 tone, masoare 15 metri lungime si din el se pot produce 1,5 milioane doze

   colectare_doze_400