GEB RICICLA SRL - CENTRU DE COLECTARE DESEURI DIN PLASTIC - JUD. COVASNA

Colectare Deseuri Deseuri Mase Plastice Covasna reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Colectare Deseuri - Covasna - Deseuri Mase Plastice.


   Gestionarea deșeurilor sau eliminarea deșeurilor reprezintă un cumul de activități și acțiuni necesare pentru recuperarea materialelor reciclabile rezultate din deșeurile propriu-zise de la începutul existentei lor până la eliminarea lor finală.

   Aceasta include, printre altele, colectarea, transportul, tratarea, eliminarea deșeurilor, împreună cu monitorizarea și reglementarea de asemenea aici includem si cadrul juridic și de reglementare care se referă la gestionarea deșeurilor.

   Obiectivul GEB RICICLA este de a oferi partenerilor noștri mijloacele necesare pentru a minimiza amprenta lor asupra mediului.

 Scopul activitatii noastre este sprijinirea agentilor economici si a persoanelor fizice in demersurile lor de reciclare si protejare a mediului inconjurator. Lucram in stransa colaborare cu Ministerul Mediului si cu Agentia pentru protectia mediului Covasna fiind autorizati pentru recuperarea materialelor reciclabile sortate si dorim sa ne implicam activ in miscarea ecologica promovand un comportament eco-responsabil in randul persoanelor fizice si juridice.

0737/094.968 – Claudiu Androne

0734/654.915 – Alin Bosea

0368/402.907 - Secretariat

Image result for recycle banner

 

Servicii

   Portofoliul nostru extins de servicii eficiente din punct de vedere al costurilor, plus o infrastructură națională de colectare, reciclare și instalații de tratare linisteste clientii nostrii cand vine vorba despre colectarea deseurilor, indiferent de natura acestora.


    PET – (PETE)Polietilenă tereftalată. Este un plastic uşor, rezistent la coroziune și reciclabil. Poate fi transformat în fibre sintetice sau folie. În această categorie intră flacoanele inscripționate PET incolore sau colorate pentru apă, bere, băuturi alcoolice, sucuri, ulei vegetal, flacoane de muştar sau de ketchup, borcane de plastic.

Cutiile de lapte şi suc de tip TETRAPAK, deși sunt 70% carton, unii reciclatori solicită în mod expres ca acestea să fie depozitate în recipientele pentru plastic sau în recipientul pentru plastic și metal, dacă este unul singur. Cutiile TETRAPAK conțin, pe lângă carton, mai multe straturi de polietilenă și aluminiu, iar recuperarea materialelor necesită trecerea cutiilor printr-un proces mai complex. În alte tări, din amestecul de aluminiu și polietilenă sunt produse diverse obiecte: acoperișuri pentru case, umerașe, tăvițe pentru distribuția alimentelor sau obiecte promoționale.
Unii reciclatori cer în mod expres ca flacoanele pentru uleiuri minerale (de motor) să nu fie puse în recipientele pentru colectarea plasticului. Acestea sunt confecționate din HDPE și pot conține urme de ulei mineral. Întrebați reciclatorul local.
Plasticul obținut prin reciclarea pungilor de plastic, este folosit adesea în combinație cu fibre de celuloză pentru fabricarea lemului compozit (lemn plastifiat).

    HDPEPolietilenă de înaltă densitate. Este un material ușor reciclabil. Pungile și foliile de plastic sunt fabricate din acest tip de plastic și alteori din LPDE (tipul 4).

Însemnul plasticului de tip HDPE îl găsiți inscripţionat pe recipiente pentru ambalaje alimentare sau nealimentare, folie groasă, saci, cutii pentru margaină, flacoane pentru şampon, pentru înălbitor de rufe, bidoane pentru detergenţi de rufe, bidoane pentru detergenţi de vase, lădiţe pentru fructe – legume – butoaie, bidoane de orice mărime, tubulatură pentru apă. Rezistent la coroziune..

    PVC Clorură de polivinil. Însemnul plasticului de tip PVC îl găsiți inscripţionat pe profile de ferestre (termopan), folie, tubulatură pentru apă, izolaţii de cabluri electrice, mobilier uşor, jucării.

PVC-ul este ieftin, rezistent în timp, uşor de manevrat, dar este o ameninţare majoră pentru mediu. Greu de reciclat, implicând costuri ridicate.

    LDPEPolietilenă de joasă densitate. Este utilizat în special pentru diferite ambalaje, pungi (sacoşe), pungi pentru ambalarea alimentelor, flacoane comprimate (pentru miere, pentru muştar), caserole, tăvi pentru alimente incolore, transparente.

De reținut că pungile fabricate din polietilenă de joasa densitate (LDPE) nu foșnesc, spre deosebire de cele fabricate din polietilenă de înaltă densitate (HDPE), care foșnesc la atingere.

    PP – Polipropilenă. Însemnul plasticului de tip PP îl găsiți inscripţionat pe flacoane, dopuri pentru flacoane, cutii pentru margarină, cutii pentru smântână, navete pentru sticle, găleţi, lighene, tubulatură pentru apă.

Se degradează prin expunere directă la lumină solară, UV.

    PS – Polistiren. Unul dinte cele mai folosite plasticuri. Expandat, extrudat sau spuma. O largă paletă de întrebuinţare: pahare, ambalaje pentru alimente (iaurt, smântână), caserole pentru alimente, izolator termic. Este greu de reciclat, are o valoare scăzută şi nu este acceptat în majoritatea centrelor de reciclare.
    Derivate ale polistirenului. OPS – (oriented polystyrene) HIPS – (high impact polystyrene) XPS – (extruded polystyrene) EPS – (expanded polystyrene)
    OTHER – altele (policarbonat, ABS). Orice alt tip de plastic care nu a fost menţionat. Poate fi un amestec de oricare; toate cele de mai sus sau un material plastic care nu este uşor reciclabil. De evitat dacă este posibil. Utilizare: o largă paletă de produse, de la CD-uri, DVD-uri până la echipament de laborator, industria auto, carcase pentru produsele electronice și electrocasnice etc.

Related image