ROUES SRL

Colectare Deseuri Deseuri Acumulatori Sibiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Colectare Deseuri - Sibiu - Deseuri Acumulatori.


  
    Producatorii de baterii si acumulatori sunt obligati sa organizeze colectarea de deseuri fie individual, fie prin transferarea responsabilitatilor catre un alt operator economic, in baza unui contract. Acestia sunt, de asemenea, obligati sa tina o evidenta cu tipul, numarul si greutatea bateriilor si acumulatorilor portabili introdusi pe piata, a deseurilor colectate si a punctelor de colectare organizate.reciclare_baterii_400_01

    Acumulatorii uzaţi sunt consideraţi deşeuri periculoase. Este interzisă aruncarea acumulatorilor uzaţi! Orice cumpărător este obligat prin lege de a preda acumulatorul uzat spre colectare şi valorificare la centrele special amenajate. Este obligatorie returnarea unui acumulator uzat, odată cu achiziţionarea unuia nou, conform HG 1132/2008.
    Producatorii de baterii si acumulatori auto au, de asemenea, obligatia sa predea deseurile de baterii si acumulatori auto unui operator economic care desfasoara activitati de tratare sau reciclare, sa tina o evidenta privind tipul, numarul si greutatea celor introdusi pe piata precum si cantitatea colectata si predata pentru reciclare. Acestia au si obligatia sa infiinteze sisteme de colectare a deseurilor de baterii si acumulatori auto de la utilizatori finali.
    Demontarea si transportul bateriilor auto poate fi o sarcina periculoasa, de aceea este important sa tineti cont de sfaturile de mai jos pentru a nu suferi accidente neplacute.
•    Acidul de baterie poate arde pielea si poate provoca orbire daca intra in contact cu ochii, astfel incat trebuie sa purtati echipamente de protectie atunci cand verificati, demontati sau transportati o baterie auto.
•    Deconectati bateria inainte de verificare.
•    Deconectati intotdeauna cablul de pe borna minus prima data si reconectati-l ultimul.
•    Inainte de a muta o baterie, trebuie sa efectuati o inspectie amanuntita a starii sale, folosind o lanterna pentru a verifica toate laturile bateriei de semne, urme de lovituri sau scurgeri.
•    In cazul in care bateria are urme de lovituri severe sau scurgeri, contactati un mecanic profesionist sau o firma specializata si nu incercati sa inlocuiti bateria singuri.
•    In timpul transportului, acoperiti bornele pentru a nu provoca un scurtcircuit.
•    Pastrati bateria in pozitie verticala in orice moment.
•    Bateria este foarte grea si trebuie sa fiti atenti atunci cand o ridicati.

 

deseuri_1_09

Servicii

  • Societatea noastra este autorizată pentru colectarea acumulatorilor auto si industriali, acid cu plumb, uzaţi
  • Aceştia trebuie predaţi întregi şi cu electrolit. Preţurile, în funcţie de cantitate, plata efectuându-se pe loc.

 

Related image